1 podwójna pierś z kurczaka
100 g sera gorgonzola
400 g gęstej śmietany
4 łyżki wody
400 g makaronu
1 garść posiekanego koperku
1 duża cebula
1 łyżka klarowanego masła
sól, pieprz
Wykonanie:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Pierś z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w kosteczkę 1,5x1,5 cm.
Cebulę pokroić w piórka.
Na patelni rozgrzać masło i lekko zeszklić cebulę, a następnie dodać
mięso.
Podsmażać ze wszystkich stron do momentu aż mięso będzie lekko przyrumienione.
Podlać wodą i dodać śmietanę, pokruszony ser gorgonzola oraz koperek.
Wszystko wymieszać doprawić solą (ale delikatnie bo ser jest słony) i pieprzem i chwilę podgrzać.
Na talerzu makaron polać gorącym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz