Składniki:
400 g makaronu świderki
3 ząbki czosnku
1 por
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
4 jajka
1 świeży długi ogórek
3 łyżki ziół prowansalskich
5 łyżek majonezu
sól
Wykonanie:
Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu.
Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.
Fasolę odcedzić na sitku i przepłukać.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Por pokroić w półplasterki, ogórek w kosteczkę.
Dodać kukurydzę,zioła prowansalskie,sól i majonez.
Dokładnie wymieszać.
Smacznego.
Pyszne danie, Dzięki ,Gorąco pozdrawiam,Miłego dnia....
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję i życzę miłego dnia :)
Usuńprzepyszna!!!! robiłam już dwa razy, szybka, smaczna :) dziękuję za przepis! :)
UsuńCo zamiast kukurydzy?
OdpowiedzUsuńMożna pominąć, ale polecam jednak z kukurydzą
Usuń