1 kg pstrąga łososiowego
skórka z cytryny
sól morska
pieprz cytrynowy
kurkuma
sok z 1/2 cytryny
Wykonanie:
Rybę umyć, osuszyć i usunąć wszystkie ości. Pokroić pstrąga na kawałki.
Cytrynę sparzyć, umyć i zetrzeć na tarce skórkę. Tylko żółtą część.
Sól, pieprz cytrynowy,kurkumę wymieszać razem, a następnie
oprószyć kawałki pstrąga.
Rozgrzać patelnię grillową i układać rybę skórą do dołu, a następnie obrócić.
Grillować nie zbyt długo, aby ryba była soczysta.
Podawać skropioną sokiem z cytryny.
Wygląda bardzo apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńUwielbiam pstrąga pod każdą postacią!
OdpowiedzUsuńAniu ja bardzo lubię ryby :)
Usuń