Składniki:
1 średnia kapusta pekińska
1 podwójna pierś z kurczaka
1 łyżka masła klarowanego
8 łyżek majonezu
1 puszka kukurydzy
4 łyżki ketchupu
6 ogórków korniszonów
pieczarki marynowane
natka pietruszki
papryka słodka
sól pieprz,
Wykonanie:
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę.
Oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką.
Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć kurczaka z wszystkich stron na rumiano.
Kapustę drobno poszatkować,ogórka pokroić w kostkę.
W szklanej misce ułożyć poszczególne warstwy sałatki.
1 kapusta pekińska
2 cienka warstwa majonezu
3 cienka warstwa ketchupu
4 kurczak
5 kukurydza
6 majonez
7 ketchup
8 ogórek konserwowy
9 kapusta pekińska
10. majonez
11 pieczarki marynowane
Posypać natką pietruszki.
Bardzo lubię sałatki warstwowe, ta zapowiada się bardzo smakowicie i do tego ładnie wygląda, tak kolorowo:)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
Usuńz pewnością pyszna i bardzo ładnie wygląda:)
OdpowiedzUsuńPolecam jest smaczna :)
Usuń