3 średnie pomidory
50 g masła klarowanego
20 szt krewetek średnich
1/2 pęczka natki pietruszki
2 małe ząbki czosnku
1/2 cytryny
1 sałata
sól pieprz
Wykonanie:
Na patelni rozpuścić masło i wrzucić obrane krewetki.
Czosnek przecisnąć przez praskę i smażyć wraz z krewetkami.
Wcisnąć sok z 1/2 cytryny.
Następnie dodać natkę pietruszki, sól, pieprz i smażyć ciągle mieszając około 2 minuty.
Na półmisku ułożyć opłukaną i osuszoną sałatę oraz pomidory pokrojone w ćwiartki.
Wyłożyć krewetki z patelni, a następnie wszystko polać maślanym sosem, który
powstał w czasie smażenia.
Kocham krewetki, w tej sałatce wyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńteż niedawno robiłam ale mam ochotkę na więcej :)
Polecam są pyszne:)
Usuń