1 duża cebula
250 g pieczarek
250 ml śmietany słodkiej
sól,pieprz,papryka słodka, papryka ostra
2 łyżki masła klarowanego
Wykonanie:
Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka,
dodać obrane i pokrojone w plasterki pieczarki.
Kiedy pieczarki będą już uduszone wlewamy śmietanę.
Doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką.
Chwilkę smażyć aż sos stanie się gęsty.
Przepis na kotlety jajeczne znajdziesz tutaj .
dodać obrane i pokrojone w plasterki pieczarki.
Kiedy pieczarki będą już uduszone wlewamy śmietanę.
Doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką.
Chwilkę smażyć aż sos stanie się gęsty.
Przepis na kotlety jajeczne znajdziesz tutaj .
Jaki smaczny obiad :)
OdpowiedzUsuńBardzo dobry był :)
Usuń