Smaczna i łatwa do zrobienia, ale musimy poświęcić trochę czasu na jej przygotowanie.
A dlaczego?
Otóż po pierwsze musimy kaszę ugotować, potem wystudzić, a na końcu usmażyć.
Jednak efekt końcowy wynagrodzi Wam swoim smakiem.
Składniki:
1 szklanka kaszy kukurydzianej
3 szklanki wody
1 łyżka masła
1 duży pomidor
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1/2 szklanki startego żółtego sera
sól
Wykonanie:
Wodę zagotować w garnku, posolić i na wrzątek wsypać kaszę stale mieszając.
Gotować około 15 minut ( mieszać ,aby się nie przypaliła).
Ugotowaną kaszę wymieszać z masłem żółtym serem, pomidorem pokrojonym w kostkę i natką pietruszki.
Wyłożyć na płasko na blaszce i wystudzić.
Po wystudzeniu pokroić na mniejsze kawałki i smażyć na tłuszczu z obu stron.
Smacznego.
przekąska jak dla mnie stworzona :)
OdpowiedzUsuńWygląda troszkę jak pizza, przynajmniej takie było moje pierwsze skojarzenie. Musi być pyszna. Spróbowałabym z chęcią :) Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne danie. Dawno nie robiłem nic z kaszki kukurydzianej :)
OdpowiedzUsuńCiekawe danie. Musi być pyszne z takimi składnikami :D
OdpowiedzUsuń