Niewiele składników ,a smak rewelacja.
Polecam jako dodatek do dań mięsnych.
Pamiętajcie sałaty nigdy nie kroimy nożem.
Składniki:
1 główka sałaty
2 jajka ugotowane na twardo
1 mała papryka czerwona
Sos
1 szklanka jogurtu naturalnego
1 łyżeczka ziół prowansalskich
sól
pieprz
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać
Liście sałaty umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki.
Paprykę pokroić w paseczki.
Jajka drobno posiekać.
Na sałacie układamy paprykę polewamy sosem i posypujemy jajkiem.
Surówka z sałaty z jogurtem
I prosto i smacznie:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie pyszności :-)
OdpowiedzUsuńPyszny dodatek do obiadu :) Mniam :)
OdpowiedzUsuńja zjadłabym na kolacje, albo lunch:)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawa suróweczka, a jajkiem jeszcze nie próbowałam:)
OdpowiedzUsuńPycha, bardzo by nam smakowała :)
OdpowiedzUsuń