Możecie je wszystkie znaleźć tutaj
Pewnie będzie ich z czasem dużo więcej.
Dzisiaj pieczona pierś z kurczaka pod pierzynką. Bardzo pyszne i szybkie do zrobienia mięso. Do tego podałam pieczone ziemniaki i surówkę z sałaty z jogurtem
Składniki
3 pojedyncze piersi z kurczaka
2 małe cebule
8-10 małych pieczarek
3 łyżki majonezu
100 g startego żółtego sera
sól
pieprz
Piersi z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdą pierś podzielić na dwa kotlety.
Delikatnie rozbić i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdy kotlecik oprószyć solą i pieprzem , a następnie posmarować majonezem.
Na majonezie ułożyć cebulę pokrojoną w piórka, pieczarki pokrojone w plasterki. Na sam wierzch ułożyć starty żółty ser.
Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Mięso powinno być białe po upieczeniu.
Podawać gorące
pierś z kurczaka pod pierzynką
Fajna ta pierzynka :)
OdpowiedzUsuńmogłabym zjęść taką piezynkę nawet bez piersi :D
OdpowiedzUsuńProwokacyjna nazwa "piersi ...pod pierzynką" uznaję uznaję. Jak dla mnie będzie łatwa do zrobienia. Kupuję przepis. Dziękuję.
OdpowiedzUsuńFajny przepis na obiadek :) Super wygląda :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne kotleciki :-)
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł na obiad !
OdpowiedzUsuńMniam mój ulubiony obiadek :-)
OdpowiedzUsuń