Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem. Idealnie pasuje do mięsa drobiowego, czy schabu.
Ja lubię ją podjadać jak mam ochotę na coś z lodóweczki:). Hmm są takie momenty, kiedy otwieram lodówkę i coś bym zjadła... Tylko właściwie to sama nie wiem co. Właśnie wtedy lubię mieć zrobioną sałatkę lub resztkę surówki z obiadu.
Składniki
1 średnia główka kapusty pekińskiej
1 puszka kukurydzy
6 pomidorków koktajlowych
1/2 puszki ananasa
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
1/4 łyżeczki oregano
1/4 łyżeczki ziół dalmatyńskich
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz
koperek
Kapustę drobno posiekać.
Kukurydzę odsączyć na sicie.
Pomidorki przekroić na połówki.
Ananasa odsączyć i pokroić w kostkę.
Wszystko wymieszać.
Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Posypać koperkiem.
surówka z kapusty pekińskiej z ananasem
.
Kapustę pekińską często zimą jadam :) Ale bez majonezu;)
OdpowiedzUsuńJeszcze nie jadłam połączenia pomidora i ananasa. Ciekawa surówka :)
OdpowiedzUsuńSalaterka pełna dobroci:)
OdpowiedzUsuńLekko i pysznie, idealna :)
OdpowiedzUsuńSuper suróweczka :-)
OdpowiedzUsuńZachęcająco wygląda tylko czemu mój brzuch jej nie toleruje eh... Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńŚwietna do obiadu :)
OdpowiedzUsuńZjadłoby się taką do obiadu :D
OdpowiedzUsuń