Smakuje nawet mojemu mężowi, który nie jest miłośnikiem zup.
Tutaj znajdziecie również inne pomysły na zupy, a szczególnie moją ulubioną zupę pomidorową.
A jaka jest Wasza ulubiona zupa?
Składniki
1,5 wywaru mięsnego lub warzywnego
3 serki topione
200 ml śmietany
150 g szynki
koperek
sól
pieprz
Wywar zagotować i dodać serki topione. Gotować aż się rozpuszczą. Dodać śmietanę, ale już nie gotować, dodać posiekany koperek.
Doprawić solą, pieprzem.
Wlać na talerz i dodać pokrojoną w drobną kostkę szynkę.
Podawać z grzankami.
zupa z serków topionych
Dawno nie jadłam,a jest taka pyszna:)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis :>
OdpowiedzUsuńMoja ukochana zupa. Ja zawsze robię ją w wersji pieczarkowej. Pyszotka prawdziwa. Nie ma lepszej zupy pod słońcem! ;)
OdpowiedzUsuńMoja ciocia kiedyś taką gotowała!
OdpowiedzUsuńSerków topionych? A serki naturalne czy np. szynką. Czegoś takiego nie robiłem, ale stare serki leża w lodówce i nie ma na nich chętnych. To pójdą do zupy jak termin przedawnienia będzie bliski.
OdpowiedzUsuńAkurat do serków topionych nas nie ciągnie :) Mimo wszystko podoba nam sie kolor tej zupy i jej kremowa konsystencja, która na pewno posiada :)
OdpowiedzUsuńTo tak w lodówce mam kilka takich serków dawno zakupionych. Takich nie chcą konsumować zjedzą na gorąco. Brawo. Dziękuję
OdpowiedzUsuńTa zupa na pewno jest rewelacyjna w smaku. Czasem dodaję serek topiony do zupy, dla lepszej konsystencji.
OdpowiedzUsuń