Do mięska polecam sałatkę z pomidorów, ryż lub ziemniaki i obiad gotowy.
Szybko i smacznie, polecam
Składniki
2 polędwiczki wieprzowe
200 ml śmietany 18%
2 łyżeczki musztardy
2 łyżki masła klarowanego
sól
pieprz
Polędwiczki umyć, osuszyć i pokroić w plastry około 1,5 grubości.
Każdy plaster rozgnieść ręką. Oprószyć solą, pieprzem i zrumienić na rozgrzanym maśle z dwóch stron.
Po zarumienieniu wlać 1/2 szklanki wody, przykryć mięso i dusić około 10 minut. Śmietanę wymieszać z musztardą, solą, pieprzem i wlać na patelnie z mięsem. Smażyć chwilkę.
polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym
robiłam podobną, bardzo dobre mięsko:)
OdpowiedzUsuńLubię tak przygotowane mięso. Pyszne i świetnie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńPlędwiczki są pyszne ! I ten sosik też rewelacyjnie do nich pasuje.
OdpowiedzUsuńO jejku! Ale kusisz. A jak tak lubię polędwiczki. Sos musztardowy idealnie pasuje do tak delikatnego mięska. Pozdrowionka serdeczne. :)
OdpowiedzUsuńBiałe sosy z mięskiem zawsze lubiłyśmy :)
OdpowiedzUsuńA na moim ryneczku też można dostać polędwiczki z małych naszych masarni. Kupię i zrobię. Wrócę i napiszę jak smakowła
OdpowiedzUsuń