Polecam!
Składniki
1 opakowanie makaronu typu spaghetti
500 g mięsa mielonego
1 ząbek czosnku
1 cebula
1 puszka pomidorów
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki masła klarowanego
2 łyżki startego parmezanu
sól
pieprz
bazylia
oregano
majeranek
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, na koniec dodać drobno posiekany czosnek i mięso mielone. Wszystko razem przesmażyć aż mięso ściemnieje. Wlać pomidory, dodać przecier pomidorowy, przyprawy i chwilę smażyć
Makaron ułożyć na talerzach i polać sosem, a następnie posypać parmezanem.
spaghetti bolognese
klasyka, która zawsze smakuje:)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie spaghetti, klasyk.
OdpowiedzUsuńCzy lubię? Baaa... Uwielbiam :) Jedno z moich ukochanych dań. Pięknie je podałaś :) Tylko jeść., Pozdrowionka serdeczne :)
OdpowiedzUsuńmoje ulubione <3
OdpowiedzUsuńMoja Julia jak wróci sanatorium to wykorzysta wszystkie przepisy. Tak jest zachwycona pani kuchnią. Mam nadzieje że dobrze gotuje.
OdpowiedzUsuń