Udka pieczone w majonezie i ketchupie. Szybkie w przygotowaniu, a efekt... Koniecznie musicie spróbować, bo warto. Soczyste, miękkie mięso. Rewelacyjny smak. Można podawać z ryżem, ziemniakami,frytkami. Do tego polecam sałatkę z pomidorów i mamy szybki i smaczny obiad.
Na moim blogu znajdziecie również inne przepisy na mięsa.
Polecam
Składniki
6 udek z kurczaka
3 łyżki majonezu
3 łyżki ketchupu
sól
pieprz
Udka oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posmarować każdy kawałek majonezem. Całość polać ketchupem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 45 minut.
udka pieczone w majonezie i ketchupie
Wczoraj dostałam przepis na schab w majonezie muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńNiby majonez taki tłuściutki i należy go unikać, ale z drugiej strony nie można zaprzeczyć, że fenomenalnie podkręca smak! :) To musi być wspaniałe danie. Pozdrowionka cieplutkie :)
OdpowiedzUsuńSzybko i smacznie, tak lubię :))
OdpowiedzUsuńZ przykryciem czy bez?
OdpowiedzUsuńpiec bez przykrycia
UsuńWitam. Udka posmarować tylko na wierzchu czy cale? Piec dół góra czy sam dół czy sama góra? Jaki keczup łagodny pikantny jakaś firma keczupu?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam. I z góry dziękuję.
Udka posmarować całe. Piec góra dół lub z termoobiegiem. Ketchup łagodny lub pikantny według własnego smaku.
UsuńCzy smarować naczynie żaroodporne olejem?
OdpowiedzUsuń