Jeżeli macie ochotę na lżejszą wersję to można zamienić majonez na jogurt naturalny. Jednak ja wolę zdecydowanie z majonezem.
Może i Wy się skusicie?
Składniki
1 mała główka czerwonej kapusty
1 duża marchewka
1 czerwona cebula
1 łyżka soku z cytryny
2-3 łyżki majonezu
1 łyżeczka cukru
sól
pieprz
koperek
Kapustę i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę zetrzeć na drobnej tarce. Skropić sokiem z cytryny, posypać solą i wszystko dobrze wymieszać, a najlepiej ręką pougniatać. Odstawić na 30 minut, aby kapusta zmiękła. Ce
Dodać cukier, majonez, doprawić pieprzem i wymieszać. Posypać koperkiem.
surówka z czerwonej kapusty
pycha:)
OdpowiedzUsuńkolorem idealnie wpisuje się w obecną porę eoku :) pycha :-)
OdpowiedzUsuńFajna propozycja z majonezem. U mnie w domu się nie dodaje. Zjadłabym z chęcią dla spróbowania, bo wygląda bardzo apetycznie. Piękny ma kolorek, taki nietypowy. Pozdrawiam poniedziałkowo :)
OdpowiedzUsuń