Przygotowałam je z serem na słodko. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na naleśniki np, drożdżowe, maślane, bananowe itp. Wszystkie pomysły znajdziecie w zakładce Naleśniki i gofry
Składniki:
2 jajka
400 ml mleka
2 łyżki oleju
400 ml wody
2 budynie waniliowe
2 szklanki mąki pszennej
cukier w razie potrzeby
Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek.
Odstawić ciasto na 15 minut, a następnie smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni z obu stron.
Naleśniki budyniowe
robiłam,smaczne:)
OdpowiedzUsuńNie robiłam jeszcze, ale wszystko przede mną. Naleśniczki uwielbiam niemożliwie, więc na sam widok leci mi ślinka. A jakże ;)
OdpowiedzUsuńPozdrowionka :)
Muszę spróbować, bo takich jeszcze nie jadłam.:)
OdpowiedzUsuńrobiłam już nie raz,są pyszne:)
OdpowiedzUsuń