Szybki i smaczny obiad. Ja sosu nie zagęszczałam, ale jeśli wolicie można zagęścić łyżeczką mąki pszennej wymieszaną z wodą. Wlać do sosu i zagotować.
Inne przepisy na dania mięsne znajdziecie w zakładce MIĘSA.
Składniki
600 g polędwiczek z indyka
1 duża cebula
2 szklanki wody
2 łyżki masła klarowanego
1 łyżka sosu sojowego
1 liść laurowy
3 ziarenka ziela angielskiego
sól
pieprz
Polędwiczki oprószyć solą i pieprzem. Masło klarowane rozgrzać w rondlu zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, a następnie przyrumienić delikatnie polędwiczki z dwóch stron. Całość zalać wodą. Dodać sos sojowy, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i w razie potrzeby sól.
Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. Polędwiczki muszą być miękkie.
polędwiczki z indyka w sosie własnym
smakowite :)
OdpowiedzUsuńPyszne są takie polędwiczki. Wyglądają tak apetycznie. No naprawdę smakowite. Doskonałe.
OdpowiedzUsuńNie znałam takiego przepisu. Skorzystam.
Pozdrowionka cieplutkie :)
W Dniu jutrzejszym zrobię na obiad właśnie wykorzystam ten przepis.Dziekuje bardzo .
OdpowiedzUsuńPOZDRAWIAM serdecznie
Pychotka. Właśnie zrobiłam i smaczniutkie wyszło. Podałam z kasza jaglana
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że smakowały i pozdrawiam
OdpowiedzUsuńRobię je po raz kolejny, są pyszne. Siostra też skorzystała i zakochała się w tym przepisie
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że smakowały
UsuńDzis po raz pierwszy zrobilem, dodalem suszone prawdziwki i wyszlo oblednie. Dzieki za przepis
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że smakowało i świetny pomysł z grzybkami.
UsuńDziękuję za pomysł na obiad, właśnie gotuję. Córka ma dietę bezglutenową , bezjajeczną i bezkazeinową. Danie w sam raz dla niej.
OdpowiedzUsuńWłaśnie je duszę. Gdy zasmakują rodzinie, napiszę. Ps. Jestem fatalną kucharka a ten przepis wydaje się akuratny. Prosty i szybki. Dziękuję
OdpowiedzUsuń