Dzisiaj mam dla Was krem groszkowy, który podałam z groszkiem ptysiowym.
Można również dodać kleksa śmietany.
Ja wykorzystałam mrożony groszek, ale również można użyć groszku konserwowego.
W zakładce ZUPY znajdziecie również inne przepisy i pomysły na smaczne zupki.
Składniki
400 g zielonego mrożonego groszku
1 duża marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
1,5 l bulionu
groszek ptysiowy
sól
pieprz
papryka słodka
Do bulionu dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler i zagotować do miękkości warzyw, a następnie dodać zamrożony groszek. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Kiedy groszek będzie miękki całość zblendować na gładki krem. W razie potrzeby doprawić.
Podawać z groszkiem ptysiowym.
krem groszkowy
robię i lubię:)
OdpowiedzUsuń