Można zrobić z połowy porcji, bo wychodzi ich dużo. Ja robiłam dla sześciu osób i było ok.
Na blogu w zakładce PLACKI znajdziecie inne pomysły.
Szczególnie polecam placki twarogowe z truskawkami
Składniki
1 puszka kajmaku (400 g )
2 jajka
1 szklanka mleka
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
olej do smażenia
Kajmak zmiksować z jajkami i mlekiem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i ponownie zmiksować.
Na patelni rozgrzać masło i smażyć placki na rumiano z dwóch stron.
placki kajmakowe
każde placki chętnie zjem ;)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł:) Takich nie znałam, a muszę powiedzieć, że jestem ogromną fanką takich placuszków:) Czy one nie wychodzą bardzo słodkie?
OdpowiedzUsuńWedług mnie nie są, ale każdy ma inny smak.
UsuńŚwietny pomysł! :)
OdpowiedzUsuń