Ja lubię wątróbki tylko drobiowe i takie znajdziecie na moim blogu. Polecam również inne przepisy, które znajdziecie w zakładce PODROBY
Składniki
600 g wątróbki indyczej
1 cebula
2 łyżki masła klarowanego
2 łyżki mąki
400 ml śmietany (dałam 18%)
2 łyżeczki chrzanu
2 łyżki posiekanego koperku
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
sól
pieprz ziołowy
Wątróbkę oczyścić i opłukać.
Na patelni rozgrzać masło klarowane i usmażyć wątróbkę obtoczoną w mące.
Smażyć krótko z każdej strony, a następnie wyjąć na półmisek.
Na tym samym maśle zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Wlać śmietanę wymieszaną z chrzanem. Włożyć podsmażoną wątróbkę i doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i smażyć około 2-3 minut.
Na talerzu posypać koperkiem.
wątróbka indycza w sosie chrzanowym
wątróbki i chrzanu nie łączyłam nigdy:)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda! ;-)
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńcoś nowego,wątróbki z indyka nigdy nie próbowałam
OdpowiedzUsuń