Zanim przystąpicie do degustacji torcika należy go wcześniej wyjąć z lodówki na jakieś 15 minut.
Łatwiej się kroi. Można podać dodatkowo z bitą śmietaną.
Składniki:
8 okrągłych biszkoptów
600 g śmietany kremówki 36%
2 szklanki malin
1 szklanka cukru (lub według własnego smaku)
maliny do dekoracji
Śmietanę ubić na sztywno. Maliny umieścić w rondelku , wsypać cukier i zagotować. Gotować aż cukier się rozpuści. Przelać przez sito. Powstały sok odstawić do wystudzenia, a następnie wymieszać ze śmietaną.
Tortownicę o średnicy 18 cm wyłożyć folią spożywczą. Na dnie wyłożyć biszkopty.
Wlać masę a na wierzchu ułożyć maliny.
Chłodzić w zamrażalniku najlepiej całą noc.
Przed degustacją lody należy wcześniej wyciągnąć na chwilę z lodówki, aby lekko zmiękły.
lodowy torcik malinowy
skusiłabym;)
OdpowiedzUsuńawww pychota !
OdpowiedzUsuńMniej cukru i jedzonko optymalne do zjedzenia.
OdpowiedzUsuń