Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie mnóstwo przepisów na dania z różnych rodzajów mięs.
Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach.
Składniki
1 kg udek indyczych bez kości
400 g pieczarek
2 średnie cebule
2 łyżki sosu worcestershire
2 łyżki masła klarowanego
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
słodka papryka
Udka bez kości, a jeżeli takich nie macie to należy je usunąć, oprószyć solą, pieprzem. W rondlu rozgrzać masło klarowane i zrumienić na nim udka z każdej strony na lekko rumiany kolor.
Pod koniec dodać pokrojoną w piórka cebulę i czosnek. Smażyć chwilę i wlać 2 szklanki wody.
Dodać pieczarki pokrojone w plasterki, doprawić papryką ostrą i słodką,solą oraz pieprzem. Wlać sos worcestershire i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby uzupełnić wodę.
udka z indyka z pieczarkami
mniam ;)
OdpowiedzUsuńsmacznego:)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda! Niedługo wypróbuję :)
OdpowiedzUsuń