Jeśli skorzystaliście Państwo z moich przepisów z bloga, to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Z góry bardzo dziękuję.
Składniki na 4 szt
400 g wołowiny (miałam udziec wołowy)
4 żółtka
4 małe ogórki kiszone
2 cebulki
4 łyżeczki musztardy
sól
pieprz
Mięso posiekać drobno nożem lub skręcić przez maszynkę (sitko grubsze oczka).
Mięso doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać, a następnie uformować okrągłe kotlety, które w środku którego robimy wgłębienie.
Surowe jajka w skorupce sparzyć wrzątkiem, a następnie oddzielić białka od żółtek.
Na każdą porcję mięsa wyłożyć żółtko. Posypać solą i pieprzem.
Obok ułożyć pokrojone w kosteczkę ogórki i cebulkę., a także musztardę.
tatar wołowy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz