Składniki:
1 pęczek białych szparagów
4 łyżki masła
1 łyżka bułki tartej
2 jajka ugotowane na twardo
cukier
sól
koperek
Wykonanie:
Szparagi obieramy i gotujemy 10 min lub dłużej w zależności od grubości szparagów.
Do wody wsypujemy sól i cukier.
Na patelni rozpuszczamy masło i wsypujemy bułkę tartą.
Rumienimy (moja uwaga obserwować, aby nie przypalić).
Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kosteczkę.
Wyciągamy szparagi i posypujemy je jajkiem i polewamy bułką.
Można podawać jako dodatek do obiadu.
1 pęczek białych szparagów
4 łyżki masła
1 łyżka bułki tartej
2 jajka ugotowane na twardo
cukier
sól
koperek
Wykonanie:
Szparagi obieramy i gotujemy 10 min lub dłużej w zależności od grubości szparagów.
Do wody wsypujemy sól i cukier.
Na patelni rozpuszczamy masło i wsypujemy bułkę tartą.
Rumienimy (moja uwaga obserwować, aby nie przypalić).
Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kosteczkę.
Wyciągamy szparagi i posypujemy je jajkiem i polewamy bułką.
Można podawać jako dodatek do obiadu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz