1 mała główka kapusty pekińskiej
1 cebula
3 pomidory
4 ogórki konserwowe
3 łyżki posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka ziół dalmatyńskich
3 łyżki majonezu
sól
pieprz
Wykonanie:
Kapustę posiekać. Cebulę i ogórki pokroić w kosteczkę.
Wszystkie składniki wymieszać z misce.
I mamy szybką surówkę do obiadu.
Prawda, że łatwo i smacznie?
Robię taką często, tylko zamiast majonezu skrapiam oliwą :)
OdpowiedzUsuńmożna też z oliwą :)
UsuńNasza ulubiona :)
OdpowiedzUsuńu mnie też :)
UsuńJakoś nie mogę się przekonać do wykorzystania kapusty pekińskiej, ale ta propozycja wydaje się naprawdę kusząca ;)
OdpowiedzUsuńPolecam jest szybka i smaczna :)
UsuńDla mnie smaczna.
OdpowiedzUsuńpolecam :)
UsuńTata suróweczka jest pyszna :-) bardzo lubię kapustę pekińską, można z jej pomocą zrobic pyszne suróweczki :-)
OdpowiedzUsuńoj tak :)
UsuńBardzo lubię taką sałatkę :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńPyszna surówka :)
OdpowiedzUsuńoj tak :)
Usuńświetna sałatka:)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuńsuper sałatka :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuńbardzo smaczna :)
OdpowiedzUsuń