Strony

Kategorie

piątek, 10 kwietnia 2015

Zapiekana biała kiełbasa

Składniki:

5 białych parzonych kiełbasek
1 puszka pomidorów (całe bez skóry)
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka słodkiej papryki
pieprz


Wykonanie

Kiełbaski ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać pomidorami z puszki.
Posypać majerankiem, papryką słodką i pieprzem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu aż kiełbaski będą
rumiane.
W połowie pieczenia ponacinać kiełbaski nożem w poprzek.



5 komentarzy:

  1. Lubie tą kiełbaskę, najbardziej z grilla :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kiedyś lubiłyśmy białą kiełbasę, jemy ją tylko na święta ale od kilku lat nie trafiłyśmy na dobrą :/ Zawsze są jakieś niespodzianki w niej :/

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie jadłem pieczonej białej kiełbasy, muszę kiedyś wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń