Składniki:
5 białych parzonych kiełbasek
1 puszka pomidorów (całe bez skóry)
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka słodkiej papryki
pieprz
Wykonanie
Kiełbaski ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać pomidorami z puszki.
Posypać majerankiem, papryką słodką i pieprzem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu aż kiełbaski będą
rumiane.
W połowie pieczenia ponacinać kiełbaski nożem w poprzek.
Lubie tą kiełbaskę, najbardziej z grilla :)
OdpowiedzUsuńZ grilla tez jest smaczna :)
UsuńKiedyś lubiłyśmy białą kiełbasę, jemy ją tylko na święta ale od kilku lat nie trafiłyśmy na dobrą :/ Zawsze są jakieś niespodzianki w niej :/
OdpowiedzUsuńJa robię białą kiełbasę sama i jest smaczna :)
UsuńNie jadłem pieczonej białej kiełbasy, muszę kiedyś wypróbować :)
OdpowiedzUsuń