Ja lubię i często robię z żurawiną. Dzisiaj jednak inaczej, bo z ananasem i winogronami.
Spróbujcie, bo naprawdę jest bardzo smaczny. Chrupiąca skórka, a w środku lejący się serek.
Pyszności!
Składniki:
2 serki camembert
4 plastry ananasa z puszki
1 szklanka winogron
4 łyżki bułki tartej
2 zółtka
2 łyżeczki śmietany
sól
olej do smażenia
Wykonanie:
Serki przekroić na dwie połówki.
Żółtka roztrzepać widelcem wraz ze śmietaną. Lekko posolić.
Każdy plaster sera namoczyć w żółtkach ze śmietaną , a następnie w bułce tartej, po czym jeszcze raz w żółtkach i bułce tartej.
Smażyć na oleju z dwóch stron, aż będzie rumiany ser.
Ułożyć na talerzu ser ,a następnie plaster ananasa i winogrona.
Podawać gorące.
camembert z ananasem
z ananasem to jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńPycha. Fajny pomysł z tym ananasem :-)
OdpowiedzUsuńSuper przystawka :)
OdpowiedzUsuńJakie pyszności! Jak ja dawno nie jadłam takiego serka! Przepis właśnie trafił na sam szczyt mojej listy do zrobienia :)
OdpowiedzUsuńProsta, ale za to jaka pyszna przystawka, mniam
OdpowiedzUsuńLubię takie serki z pieprzem albo chili ale na słodko z ananasem nie próbowałam:)
OdpowiedzUsuńLubię taki serek z dodatkami. J
OdpowiedzUsuńLubimy ten ser ale nie jadłyśmy go nigdy smażonego a już tym bardziej z ananasem :)
OdpowiedzUsuńJa camemberta podaje w trochę inny sposób ale ten też mi się podoba!! obserwuje:)
OdpowiedzUsuńNa to nie trzeba mnie namawiać bardzo lubię tak że wpadam na jeden kęs ;-)
OdpowiedzUsuńNa to nie trzeba mnie namawiać bardzo lubię tak że wpadam na jeden kęs ;-)
OdpowiedzUsuń