Najlepsza taka na ciepło, ale jak pozostanie z obiadu to lubimy z dziećmi podjadać na zimno.
Składniki:
700 g fasolki szparagowej
100 g masła
5 łyżek bułki tartej
1 łyżeczka cukru
sól
Wykonanie:
Fasolkę umyć i nożykiem poucinać końcówki z dwóch stron.
Włożyć do garnka i zalać wodą tak , aby zakrywała fasolkę, dodać sól , cukier i gotować do miękkości.
Odcedzić na sicie i wyłożyć na talerz.
Na patelni roztopić masło i wsypać bułkę tartą.
Smażyć mieszając, aż się przyrumieni.
Polać fasolkę bułką z masłem i podawać.
Ja posypałam odrobiną koperku
Smacznego
fasolka szparagowa
Taką lubię najbardziej :-)
OdpowiedzUsuńSzparagowa! Jak to się stało, że tak dawno jej nie jadłam :) Dzięki za przypomnienie o jej istnieniu :) W takiej wersji jest jak najbardziej smaczna :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńPyszna. Sto lat już takiej nie jadłam! :)
OdpowiedzUsuńKlasyczna, prosta, zdrowa i pyszna:)
OdpowiedzUsuńPycha!!! bardzo taka lubię
OdpowiedzUsuńOj tak! Obiad z fasolką i bułką tartą to zdecydowanie wspomnienie z dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńW moim domu taka wersja też ma największe wzięcie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ;D szczególnie z bułką ;)
OdpowiedzUsuńTo danie kojarzy mi się z domem rodzinnym :) mama często to przygotowywała <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam taką fasolkę, niestety nie potrafię niestety takiej robic może teraz spróbuję :)
OdpowiedzUsuńchyba każdy lubi;) dla mnie to smak domowych obiadów:)
OdpowiedzUsuńchyba każdy lubi;) dla mnie to smak domowych obiadów:)
OdpowiedzUsuńI ja ją bardzo lubię, najlepsza jet właśnie tak przygotowana :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam to mało powiedziane, szparagówka z bułką tartą, mniam :)
OdpowiedzUsuń