To moja propozycja na grilla. Do tego surówka np taka i mamy obiadek.
Składniki:
2 średnie polędwice wieprzowe
Marynata:
2 łyżeczki musztardy francuskiej
5 łyżek oliwy
2 łyżki miodu
2 łyżki whisky
1 łyżka kaparów
pieprz
Dip truskawkowy:
1 szklanka truskawek
1 łyżeczka chrzanu
cukier do smaku
pieprz
Wykonanie:
Marynata
Wszystkie składniki marynaty mieszamy dokładnie w misce.
Mięso kroimy w plastry i wkładamy do marynaty i dokładnie mieszamy, aby mięso było całe w niej namoczone.
Przykrywamy folią i odstawiamy na 3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Dip:
Truskawki umyć i zmiksować na gładko.Dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Chrzan dodawać w małych ilościach , bo wszystko zależy od tego jak ostry mamy chrzan.
Mięso wyciągnąć z zalewy i już można je grillować
Podawać z dipem truskawkowym
grillowana polędwiczka wieprzowa
Marynata jest fantastyczna ;)
OdpowiedzUsuńDip zaskakujący, całość świetna,warta spróbowania 😊
OdpowiedzUsuńSuper marynata i ten dip :)
OdpowiedzUsuńSwietny przepis, fajniutkie jedzenie
OdpowiedzUsuńsmakowite polędwiczki, ale mnie zaciekawił ten dip - nietypowe połączenie truskawek chrzanu, musi smakować niecodziennie.
OdpowiedzUsuńWygląda pięknie :)
OdpowiedzUsuńIntrygujący dip...truskawki i chrzan, muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńTruskawki z chrzanem - muszę tego spróbować :)
OdpowiedzUsuńFajne mięso, ale dip zaskakująco smaczny musi być :)
OdpowiedzUsuńkoniecznie muszę zrobić! uwielbiam takie smaki!
OdpowiedzUsuńPucha, a jak ładnie zaserwowane;)
OdpowiedzUsuńNo no wygląda pięknie i smakowicie :)
OdpowiedzUsuńTak apetycznie wygląda, że chętnie wpadłabym do Ciebie na taki obiad :)
OdpowiedzUsuńZapraszam Krysiu :)
Usuń