Polecam Wam, bo jest naprawdę bardzo smaczna.
Składniki:
6 jajek
1 awokado
1 łyżka majonezu
3 łyżki soku z cytryny
1 czerwona cebula
sól
pieprz ziołowy
1 łyżeczka posiekanego koperku
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, oskubać i zmiksować.
Awokado pokroić na mniejsze kawałki, zmiksować, skropić sokiem z cytryny i połączyć z jajkiem.
Dodać majonez, drobno posiekaną cebulę i koperek.
Wymieszać wszystko dokładnie, doprawić solą i pieprzem.
pasta jajeczna z awokado
Bardzo lubię dodatek awokado w pastach. Super propozycja :-)
OdpowiedzUsuńSuper pasta :))
OdpowiedzUsuńRobiłam podobną, była pyszna!
OdpowiedzUsuńW takiej postaci pasty jajecznej jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńDawno już nie jadłyśmy awokado ale jeszcze nie próbowałyśmy go z jajkami :)
OdpowiedzUsuńPyszne, najczęściej awokado przerabiam na maski do włosów albo do twarzy :)
OdpowiedzUsuń