Polecam, bo przy takich upałach nie warto stać długo nad kuchenką, a jak wiecie kotlety smaży się bardzo szybko.
Składniki:
2 podwójne piersi z kurczaka
2 jajka
3 łyżki mąki krupczatki
5 łyżek posiekanych orzechów włoskich
5 łyżek bułki tartej
sól
pieprz
olej do smażenia
Wykonanie:
Pierś z kurczaka umyć , osuszyć i przekroić na kotlety.
Orzechy wymieszać z bułką tartą.
Każdego kotleta oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron, a następnie obtoczyć w mące , jajku i mieszance orzechów z bułką.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor z dwóch stron.
kurczak w orzechowej panierce
Fajne kotleciki :-) pewnie pysznie smakują :-)
OdpowiedzUsuńMam mnóstwo orzechów włoskich i brak pomysłu na nie, spróbuję zrobić panierkę :)
OdpowiedzUsuńPyszności, bardzo lubię takie oryginalne panierki bo za samą bułką tartą nie przepadam
OdpowiedzUsuńA pomyśleć, że kiedyś nie jadłam mięsa a tu takie pyszności u Ciebie :)
OdpowiedzUsuńPycha panierka :D Podobno mięsko z pistacjami smakuje świetnie
OdpowiedzUsuńpyszne
OdpowiedzUsuń