Schab w paście serowej to świetna propozycja na obiad. Mięso nie jest suche, ale syte i smaczne.
Do tego podałam surówkę z pora i frytki pieczone w piekarniku.
Składniki
4 grubsze kotlety schabowe
2 duże cebule
1 jajko
200 g żółtego sera
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
olej do smażenia
sól
pieprz
Kotlety rozbić tłuczkiem bardzo delikatnie i każdy kotlet oprószyć z dwóch stron solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso z każdej strony na rumiano.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Zestawić patelnię z palnika i włożyć starty na grubej tarce ser oraz wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem i wszystko wymieszać.
Nakładać porcje pasty serowej na kotlety i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 10-15 minut.
Podawać gorące posypane natką pietruszki.
schab w paście serowej
Smaczne kotlety:)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na pyszne kotleciki :-)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na odmienione schabowe :)
OdpowiedzUsuńSmakowite te kotleciki :)
OdpowiedzUsuńTo dopiero jest porządny kotlet ;) Smakowita propozycja :)
OdpowiedzUsuńto musi być pyszne :) tak przygotowanego schabowego nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńCudnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńNa pewno mięsko jest soczyste :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł,danie wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuń