Ja mam na to sposób.
Galaretka i bita śmietana, ale taka własnoręcznie ubijana, a nie kupna.
Do tego doliczamy czas zastygania galaretki i mamy słodki, prosty i smaczny deser.
Przysmak dzieci.
Składniki
2 galaretki (dałam niebieskie)
200 ml śmietany kremówki
cukier puder do smaku
posypka cukrowa
Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wlać do pucharków.
Śmietanę mocno schłodzoną ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem.
Udekorować galaretkę śmietaną i posypać posypką cukrową.
galaretka z bitą śmietaną
Proste i efektowne
OdpowiedzUsuńbardzo ładny z tą niebieską galaretką:) Efekt osiągnięty bo i ładnie i na słodko:)
OdpowiedzUsuńNiebieska galaretka zawsze wygląda zjawiskowo :D
OdpowiedzUsuńSuper to wygląda. Na pewno podam na imprezie.
OdpowiedzUsuń