Na blogu znajdziecie również pomysły na inne pieczenie, które Wam bardzo polecam, a wszystko to możecie znaleźć w zakładce mięsa
Składniki
1 kg mięsa mielonego
1 duży por
1 średnie jabłko
1 ząbek czosnku
2 jajka
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki sosu sojowego
sól
pieprz
słodka papryka
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić drobno. Mięso włożyć do miski i wymieszać wszystko bardzo dokładnie z z pozostałymi składnikami.
Mięso przełożyć do foremki lekko uciskając i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
pieczeń z porem i jabłkiem
pyszne połączenie:)
OdpowiedzUsuńJak długo pieczemy?
OdpowiedzUsuńPiec około 45 minut
UsuńAch, smacznie :)
OdpowiedzUsuńMistrzowskie smaki :) Oj skusiłabym się na takie - mniam! Pozdrowionka! :)
OdpowiedzUsuńAle super połączenie! Muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńTaka pieczeń dobra jest jako alternatywa do mielonych. Foremkę mam. W sobotę na ryneczku sprzedają wieprzowinę. Do roboty goście będą trzeba coś przygotować
OdpowiedzUsuńTaki dodatek do pieczeni to bardzo smaczny pomysł :)
OdpowiedzUsuń