Hm... sama nie wiem do których osób ja należę.
Jednak w tym wydaniu bardzo mi smakowała. Pycha! Do tego ziemniaki lub frytki i oczywiście surówka.
Polecam również wątróbkę indyczą z ananasem .
Składniki
500 g wątróbki drobiowej
1 jajko
sól
pieprz
bułka tarta do panierowania
masło klarowane do smażenia
Wątróbkę jak największe kawałki włożyć do miski, oprószyć solą i pieprzem.
Jajko roztrzepać w miseczce i lekko posolić i popieprzyć.
Wątróbkę obtoczyć w bułce tartej, w jajku i ponownie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym maśle na rumiany kolor z dwóch stron.
wątróbka panierowana
Ciekawy pomysł. Nie jadłam panierowanej wątróbki. Przy najbliższej okazji wypróbuję Twój patent :)
OdpowiedzUsuńLubię wątróbkę :) Panierowanej nie jadłam, po prostu smażę z jabłkami :)
OdpowiedzUsuńAkurat ze wszystkich podrobów moge jeść tylko wątróbkę, którą bardzo lubię. W panierce nigdy nie jadłam, nawet nie wpadłam na taki pomysł :) Muszę koniecznie spróbować!
OdpowiedzUsuńZwykle jeśli już jadam wątróbkę (którą lubię umiarkowanie, bez szaleństw) to klasycznie, z cebulką. Może taka panierka sprawiłaby, żebym zapałała do niej większą miłością :D Pozdrowionka cieplutkie! :)
OdpowiedzUsuńZa wątróbką nie przepadam (uraz z dzieciństwa). Sądzę, że nigdy nie jadłam jej dobrze przyrządzonej i stąd ten problem. Twoja propozycja wygląda bardzo kusząco!
OdpowiedzUsuńZawsze tylko mąka i patelnia. Zarobię w jajku i bułce
OdpowiedzUsuńLubimy i zawsze lubiłyśmy wątróbkę :) Chętnie byśmy ją zjadły :)
OdpowiedzUsuń