A jeśli macie ochotę na inne zapiekani to zapraszam tutaj. Uzbierało się ich dość dużo.
Składniki
400 g makaronu świderki
200 ml śmietany
4 jajka
400 g szpinaku mrożonego
150 g sera żółtego
1 łyzka masła klarowanego
sól
pieprz
Makaron ugotować. Szpinak rozmrozić i i lekko podsmażyć na maśle, wbić jajka i usmażyć.
Wymieszać z makaronem i przełożyć do naczynia do zapiekania. Śmietanę wymieszać z solą, pieprzem i polać wierzch zapiekanki.
Posypać startym serem i zapiekać w piekarniku w 180 stopniach C do momentu rozpuszczenia się sera i jego zarumienienia.
zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i jajkami
wszystko co ma szpinak uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis na pyszny obiad :)
OdpowiedzUsuńWspaniała zapiekanka. Z chęcią bym zjadła porcyjkę :-)
OdpowiedzUsuńmniam :) zapiekanki makaronowe często goszczą w mojej kuchni :)
OdpowiedzUsuńLubię wszelkie kombinacje szpinakowych zapiekanek. Zakochałam się w nich raz - jedząc szpinakową lazanie i mam tak do dziś ;) Pozdrawiam ciepło!
OdpowiedzUsuńSzpinak już nie pamiętam kiedy jadłem taki przepis to zachęta do spróbowania a nuż posmakuje
OdpowiedzUsuńJaka smietane najlepiej dodac? Slodka czy kwasna?
OdpowiedzUsuńdałam 18%
UsuńAle nadal nie wiadomo czy słodką czy kwaśną😏
UsuńSzkoda ze nie wiedzialam wczesniej :( zrobiłabym na piatkowy obiad ;)
OdpowiedzUsuń