Camembert z ananasem lub zapiekany w cieście francuskim
Składniki:
2 serki camembert
2 zółtka
2 łyżeczki śmietany
bułka tarta
sól
olej do smażenia
1 szklanka truskawek
1 łyżeczka cukru
chilli
pieprz
Wykonanie:
Serki przekroić na dwie połówki.
Żółtka roztrzepać widelcem wraz ze śmietaną. Lekko posolić.
Każdy plaster sera namoczyć w żółtkach ze śmietaną , a następnie w bułce tartej, po czym jeszcze raz w żółtkach i bułce tartej.
Smażyć na oleju z dwóch stron, aż będzie rumiany ser.
Truskawki zmiksować na gładko i zagotować. Doprawić cukrem, pieprzem i chilli.
Gorący panierowany ser podawać z sosem i truskawkami.
camembert z truskawkami
lubię smażony ser, ale teraz jeść go nie mogę niestety.
OdpowiedzUsuńAbsolutnie nietypowe połączenie jak dla mnie. Ale bardzo lubię kosztować nowości. Z chęcią bym spróbowała. Pozdrowionka serdeczne :)
OdpowiedzUsuńZawsze nas kusiło aby upiec w ten sposób ser :D Niektórzy podają go z miodem i orzechami ale Twoja wersja też nas ciekawi :)
OdpowiedzUsuń