Można podawać z ryżem, pieczywem lub ziemniakami.
Jeśli macie ochotę to zapraszam do zakładki RYBY, gdzie znajdziecie inne pomysły na dania rybne.
Składniki
700 g filetów z morszczuka
3 gałązki selera naciowego
2 duże cebule
3 średnie marchewki
200 g przecieru pomidorowego
2 łyżki masła klarowanego
3 szklanki wody
sól
pieprz
papryka słodka
Rybę pokroić w mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron.
W garnku rozgrzać masło i lekko zeszklić, ale nie zrumienić cebulę pokrojoną w piórka.
Dodać marchewkę pokrojoną w półplasterki i selera naciowego pokrojonego. Smażyć wszystko około 5 minut mieszając.
Wlać wodę, przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Dusić pod przykryciem około 10 minut na wolnym ogniu. Rybę ułożyć na warzywach polewając ją lekko sosem i dusić do miękkości warzyw.
garnek rybny z morszczukiem
pycha:)
OdpowiedzUsuń