Strony

Kategorie

czwartek, 14 września 2017

Pasta jajeczna z rybą z puszki

Lubicie pasty do chleba? Ja bardzo lubię i często wymyślam nowe smaki. Dzisiaj mam dla Was pastę z rybą z puszki. Miałam makrelę w oleju, ale również możecie wykorzystać inne ryby w oleju lub sosie własnym.
Więcej przepisów na smarowidła do pieczywa znajdziecie na moim blogu.
Jeśli przygotowaliście jakieś danie z moich przepisów to proszę, podzielcie się opinią w komentarzach.


Składniki
6 jajek ugotowanych na twardo
1 puszka makreli w oleju
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżeczka majonezu (opcjonalnie)
sól
pieprz

Jajka posiekać drobno lub zetrzeć na tarce. Makrelę ugnieść widelcem wraz z tłuszczem na gładko i dodać do jajek. Dodać pozostałe składniki. W razie potrzeby gdy pasta jest zbyt sucha można dodać łyżeczkę majonezu.

pasta jajeczna z rybą

1 komentarz: