Idealna propozycja na bezmięsny smaczny obiad.
W zakładce RYBY znajdziecie więcej przepisów z rybami w roli głównej. Szczególnie polecam
rybę po genueńsku lub rybę po indiańsku
Składniki
2 średnie wędzone makrele lub inna wędzona ryba
1 cebula
4 średnie ugotowane ziemniaki
1 pęczek szczypiorku
1 jajko
sól
pieprz
słodka papryka
ostra papryka
bułka tarta do obtoczenia
olej do smażenia
Makrelę oddzielić od ości i ugnieść widelcem. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać jajko, posiekany szczypiorek, drobno pokrojoną cebulę. Doprawić solą, pieprzem i paprykami. Wymieszać dokładnie na jednolitą masę i uformować małe kotlety.
Każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety mają być rumiane.
kotlety z wędzonej ryby
takich nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis :)
OdpowiedzUsuń