Więcej przepisów na dania rybne znajdziecie na moim blogu w zakładce RYBY.
Jeżeli przygotujecie coś z moich przepisów to podzielcie się swoją opinią w komentarzach.
Zdjęcia Waszych potraw również mile widziane.
Składniki
5 filetów z ryby (dałam dorsza)
sok z 1/2 cytryny
120 g parmezanu
70 g żółtego sera typu gouda
3 jajka ugotowane na twardo
2 łyżeczki musztardy dijon
1 łyżka śmietany
1 duża cebula
sól
pieprz
Rybę ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Oprószyć ją solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny.
Parmezan i jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce. Wymieszać ze śmietaną i musztardą. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszać. Rozłożyć na każdym filecie dość grubą warstwę pasty jajeczno -serowej.
Cebulę pokroić w piórka i porozkładać na masie.
Posypać startym żółtym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż ryba będzie upieczona, a ser się rozpuści. (Około 25-30 minut)
Po wyjęciu posypać natką pietruszki.
ryba po francusku
ryby i sera razem nigdy nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis,wart wypróbowania.
OdpowiedzUsuń"Cebulę pokroić w piórka i poroskładać na maśle " - i co z tym dalej , ma se leżeć obok ryby na talerzu ? Czy co ?
OdpowiedzUsuńCebulę pokroić w piórka i rozłożyć na masie serowej. Tak pisze w przepisie
UsuńJest napisane a nie pisze
UsuńThank you so much for this wonderful recipe
OdpowiedzUsuńI impressed by the quality of information on this website. There are a lot of good resources here.
OdpowiedzUsuńAwesome creation. Great work. Thanks
OdpowiedzUsuńsuper
OdpowiedzUsuń