Jeżeli przygotowaliście coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję.
Składniki:
3 skrzydełka z kurczaka
2 duże kalarepy
2 średnie marchewki
kawałek selera
1 pietruszka
3 średnie ziemniaki
200 g śmietany do zupy
1 łyżka masła klarowanego
1/2 łyżeczki cząbru
sól
pieprz
koperek
Do garnka włożyć skrzydełka i zalać zalać wodą.i zagotować. Marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki, kalarepę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i lekko zeszklić na nim pokrojone w kostkę warzywa. Dodać do garnka z mięsem. Doprawić solą, pieprzem i cząbrem.
Gotować aż warzywa będą miękkie. Na koniec wlać śmietanę i dodać posiekany koperek.
Nie gotować już.
zupa z kalarepą
takiej jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuń