Jeżeli przygotowaliście dania z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję.
Składniki
1 duża polędwiczka wieprzowa
10 plasterków boczku (około)
2 łyżki musztardy dijon
2 łyżki musztardy francuskiej
2 średnie cebule
4 łyżki oleju
sól
pieprz
Polędwiczkę pokroić w kawałki około 5 cm .
Musztardy wymieszać razem. Każdy kawałek mięsa posmarować musztardami i obwinąć plasterkiem boczku. Układać w naczyniu do zapiekania nie zawiniętą częścią mięsa do dołu, a następnie posmarować górę polędwiczek.
Pomiędzy kawałkami roladek ułożyć pokrojoną cebulę w kawałkach.
Całość oprószyć solą i pieprzem oraz polać olejem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż mięso będzie rumiane i miękkie. (piekłam około 20-25 min)
polędwiczki wieprzowe w boczku
często tak robię :)
OdpowiedzUsuń