Oczywiście ulubioną rybą mojej rodzinki jest łosoś.
Dzisiaj to właśnie z jego udziałem pokażę Wam jak smacznie go podać z sosem serowo-koperkowym
Składniki:
4 kawałki łososia
250 ml śmietany
100 g sera żółtego
2 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka masła
1 cebula
szczypta gałki muszkatołowej
sól
pieprz
olej do smażenia
Wykonanie:
Z łososia usunąć wszystkie ości, posypać solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej i dodać pokrojoną w piórka cebulę, zeszklić ją , a następnie układać na niej kawałki ryby i smażyć na lekko rumiany kolor z dwóch stron.
Łososia nie należy smażyć zbyt długo, aby nie był suchy.
W rondelku rozgrzać masło, dodać śmietanę i starty żółty ser. Podgrzewać stale mieszając do rozpuszczenia sera. Sos musi być gęsty. Doprawić solą, pieprzem , gałką muszkatołową i wsypać posiekany koperek.
Rybę podawać wraz z sosem
Poproszę jedną porcję :}
OdpowiedzUsuńŁosoś - pyszna rybka, a jeszcze w takim sosie z nutami koperku i serkowym posmakiem - musi być fantastyczna :) Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńAle fajny sos do łososia:)
OdpowiedzUsuńwygląda super smacznie:D
OdpowiedzUsuńŁosoś to smaczna rybka, a sos dodał jej jeszcze wyrazistości :)
OdpowiedzUsuńDawno łossosia u nas nie było:) Pyszna propozycja:)
OdpowiedzUsuńzgrane połączenie łososia z lekkim sosem. Pyszny obiad:)
OdpowiedzUsuńPycha! idealne połączenie smakowe
OdpowiedzUsuńDla mnie bomba :)
OdpowiedzUsuńO mniam takie dania sa idealne :) wygląda pięknie :)
OdpowiedzUsuńPychota :)
OdpowiedzUsuńŁososia z takim sosem chętnie bym skosztował :)
OdpowiedzUsuńSosik koperkowy mniam i do tego rybka obiad dla mojej mamy ona uwielbia łososia
OdpowiedzUsuń