Zamiast jagód można dodać inne owoce sezonowe. Ja wykorzystałam do przygotowania płatki jaglane, których już nie trzeba przelewać wrzątkiem.
Składniki
2 szklanki mleka
3/4 szklanki płatków jaglanych
1 szklanka jagód
2 łyżki miodu (lub cukru)
1 łyżeczka masła
Wykonanie
Mleko wlać do garnka i wsypać płatki jaglane. Gotować do momentu aż zgęstnieją.
Po ugotowaniu dodać miód, masło i wymieszać.
Podawać z jagodami lub innymi owocami
jaglanka z jagodami
Lekko, smacznie zdrowo:)
OdpowiedzUsuńSuper logo!!!
Ooo i to jest przepyszny deserek lub śniadanko :) Połączenie idealne :)
OdpowiedzUsuńNa śniadanko idealna:)
OdpowiedzUsuńsuper deser i do tego zdrowy czyli taki jak lubię, jestem fanką kaszy jaglanej.
OdpowiedzUsuń