Nie umiem zrobić ładnych zdjęć zupy, która jest naprawdę smaczna, a na zdjęciu wygląda bardzo mało apetycznie.
Wiem, je się oczami , ale tym razem musicie mi uwierzyć na słowo. Zupa była pyszna.
Składniki:
1,5 l wywaru mięsnego ugotowanego na kurczaku
mięso z kurczaka ugotowane w wywarze (wykorzystałam pierś )
1 kawałek selera (korzeń)
1 garść fasolki szparagowej
kilka różyczek kalafiora
3 ziemniaki
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 pęczka koperku
200 ml śmietany
sól
pieprz
Wykonanie:
Wywar zagotować , dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę , seler, ziemniaki oraz fasolkę pokrojoną na mniejsze części.
Wszystko gotować około 10 minut po czym dodać różyczki kalafiora i mięso ugotowane z kurczaka bez skóry.
Doprawić solą i pieprzem.
Gotować do miękkości warzyw. Na koniec wlać śmietanę i posypać koperkiem.
zupa jarzynowa z koperkiem
Oj babcina zupka :) Wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńTeż mam ten problem z zupami, ale Twoja wygląda bardzo apetycznie :) Chętnie bym porwała porcyjkę ;)
OdpowiedzUsuńSmietanka slodka czy kwasna?
OdpowiedzUsuńDaję kwaśną
Usuń