Usmażyłam naleśniki maślane. Są delikatne i bardzo smaczne. Podałam z serem na słodko.
Polecam Wam również naleśniki zapiekane
Składniki
4 jajka
100 g masła
2 szklanki mąki
opcjonalnie cukier
2 szklanki mleka
sól
tłuszcz do smażenia
Masło rozpuścić i przestudzić. Jajka zmiksować, dodać pozostałe składniki i ponownie zmiksować na gładkie ciasto.
Odstawiać ciasto na około pół godziny, a następnie smażyć cienkie naleśniki.
naleśniki maślane
Robiłam takie maślane,bardzo delikatne:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam je :) Znam ten przepis, sama jeśli już robię naleśniki to właśnie maślane - moje ulubione. Ostatnio dodaję do środka malutkie kawałki banana, płaską łyżeczkę cukru waniliowego i pół łyżeczki masła orzechowego ;) Pozdrowionka, miłego dnia :)
OdpowiedzUsuńsmaczniutkie !
OdpowiedzUsuńNa takie naleśniki już od dawna mamy apetyt! Cienkie, maślane i koniecznie ze słodkim serem... ale w mieszkaniu tylko zdrowe mąki i brak masła xD Haha xD
OdpowiedzUsuńNigdy takich nie robiłam, po wielkanocnym szaleństwie, wypróbuję ich smak :)
OdpowiedzUsuń