Mało pracy i smaczne danie. Taka jest moja propozycja na dzisiejszy obiad.
Skusicie się?
Na blogu znajdziecie również danie jednogarnkowe z karkówką i chorizo (przepis), które jest równie smaczne i szybkie w przygotowaniu.
Składniki
300 g chorizo
1 duży pomidor
200 ml śmietany
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
2 łyżki startego sera grana padano
sól
Chorizo pokroić w grubsze plastry, ja miałam małe kiełbaski i ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Pomidora pokroić w ósemki i ułożyć między kiełbaskami. Śmietanę wymieszać z przecierem pomidorowym doprawić solą i wlać na zapiekankę.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 15 minut, a następnie posypać serem i ponownie zapiec do rozpuszczenia się sera.
chorizo zapiekane z pomidorami
ciekawe:)
OdpowiedzUsuńHmm! Najlepsze :D
OdpowiedzUsuńBardzo pyszne i aromatyczne danie :-)
OdpowiedzUsuńMuszę zrobić jakiś pierwszy eksperyment z chorizo. Może akurat takie zapiekane z pomidorkami byłoby super opcją na pierwszy raz? :) Z pewnością. Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńNie wiemy jak smakuje chorizo ale pewnie jest pyszne w takim daniu :)
OdpowiedzUsuńPrzeczytałem do dalszego wykonania OK
OdpowiedzUsuń