Śnieżny puch to ciasto bez pieczenia. Bardzo szybkie w przygotowaniu, łatwe,delikatne, "niebo w gębie". Jeśli jesteście miłośnikami kokosa to ten przepis jest właśnie dla Was.
Ciasto ma jedną wadę :) Bardzo szybko znika :)
Ciasto ma jedną wadę :) Bardzo szybko znika :)
Kto się skusi na taką delikatną piankę?
Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA
Składniki
500 g sera twarogowego (dałam wiaderkowy)
400 g śmietany kremówki (36%)
2 galaretki cytrynowe
1 łyżeczka żelatyny
ciastka herbatniki
cukier puder według własnego smaku (dałam 1/2 szklanki )
1/2 szklanki wiórek kokosowych
Galaretki wraz z żelatyną rozpuścić w dwóch szklankach wody i przestudzić. Galaretka powinna być zimna, ale płynna.
Śmietanę ubić wraz z cukrem na sztywno. Dodać ser i zmiksować, a następnie miksując wlewać cienkim strumieniem galaretkę.
Dno tortownicy o przekroju 24 cm wyłożyć herbatnikami. Wlać masę na ciastka. Posypać wiórkami kokosowymi i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki.
śnieżny puch
jakie delikatne:)
OdpowiedzUsuńWygląda jak najdelikatniejszy obłoczek, pycha! :)
OdpowiedzUsuńwygląda super !
OdpowiedzUsuńWłaśnie robię :) jutro się okaże jak smakuje ;)
OdpowiedzUsuńA co zrobię ten puch. ALE zrobiłem udka faszerowane brokułami. PYCHOTA oczywista udka i nie tylko te.
OdpowiedzUsuńZrobione i się chłodzi
OdpowiedzUsuńProszę dać znać jak smakowało i pozdrawiam :)
UsuńWspaniały smak. Leciutkie jak puch. Nie za slodkie, w sam raz. Córka szczęśliwa. Szkoda że nie można wstawić zdjęcia. Dziękuję za wspaniały przepis
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę,że smakuje. Zdjęcie można wysłać tu https://www.facebook.com/smakiuczucie
Usuńlub tutaj smakiuczucie@gmail.com